EVROSONG

Datum objave: 1.12.2011 ob 12:45
Kategorija: miks

Gledam oddajo Misija Evrovizija, pa mi mnoge stvari niso jasne. Po eni strani se mi vsiljuje podobnost z oddajo Slovenija ima talent, le da je izbor tekmovalcev omejen zgolj na pevske sposobnosti. Za razliko od slednje oddaje mi je všeč to, da mlade talente hkrati vzgajajo in poučujejo.
Ob tem se sprašujem, kdo so ti ljudje, oziroma, kakšne so njihove reference za poučevanje v tej smeri. Poznam Jonasa, ki ni pevec, ter Darjo Švajger, pevko. Za Tino Marinšek prej nikoli nisem slišal, a se je izkazalo, da zna tudi peti, zaradi njene mladosti pa sem vseeno skeptičen, zakaj bi ravno ona morala drugim pamet soliti. Poleg tega se mi zdi posebno navijaško razpoložena do dvojčic, ki sta razen razposajenosti pokazali najmanj, a ju žirija vsakokrat potegne pod svoje okrilje, da ju ne bi kličoča publika slučajno izločila. Tudi Raay mi je popolna neznanka.
Druga stvar, ki me moti, je ta, da se dekletom (ostala so le dekleta, tako da bi morali razmisliti o moških kvotah) obljublja nastopanje na Evrosongu.
Heej!
Tudi če res med tami dekleti izberejo najboljši glas in stas, ostanejo še pevke, ki so se že prej afirmirale, pa jim je na ta način kratena pravica nastopati na Evrosongu.
Nazadnje pa je tisto, kar je najvažnejše za dober plasma, dobra pesem, ki bi vžgala. Pa ni toliko važno, kdo jo poje. Včasih sicer že znani pevec ali pevka lahko prinese nekaj boljši plasma, a v našem primeru se na to ni možno zanašati.
Tudi če bi posebej izbrali najudarnejšo pesem, pa bi jo dodelili zmagovalki te oddaje, je možno, da ji ta tip pesmi ne leži.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 1. December 2011 ob 12:45 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “EVROSONG”

#1

Z najboljšimi željami
bin

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !