POLITIKA BREZ HRBTENICE

Datum objave: 13.11.2011 ob 10:02
Kategorija: miks

Pod tem naslovom beremo v Žurnalu kritiko na poslance, ki da “obrnejo hrbet svojim volilcem”, ker se udinjajo drugi stranki.

Ob tem razmišljam: kaj pa je takšnega v programih raznih strank, ki bi bili za nekega poslanca nesprejemljivi, oziroma bi volilce jasno privabiljali ali odbijali? Zame je nesprejemljiv program SNS, oziroma Jelinčičevo nastopaštvo, kot ateistu so mi nesprejemljive stranke, ki bi uvedle molitev v vrtce in šole. Drugi pa imajo vsi približno isti program: da izboljšajo sedanje stanje, da zmanjšajo brezposelnost in povečajo plače in pokojnine, zmanjšajo javno porabo in dolg države. Gre samo za to, komu zaupati.

Saj so tudi nekatere stranke, po mojem, nastale samo zaradi tega, ker je bilo več oblastiželjnih ljudi, kot pa strank.

Torej se mi ne zdi nič spornega, če dosedanji poslanci presedlajo, enako kot volilci, ki so tri mandate prej volili LDS, potem SDS, nato SD, sedaj pa se morajo na novo odločati.

Jaz bi, na primer, po svojem statusu moral voliti DeSUS, pa ne bom zaradi večnega Erjavca, ki mu gre samo za ministrski (ali višji) stolček.

To o ministrskih stolčkih pa je dodatna dilema. Koliko naj bo ministrstev, ko pa je njihovo število odvisno od apetitov novih koalicijskih partnerjev. Dokler se to ne preseka, da mandatar ne bo omejen na to izbiro, ne bo kaj boljše.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 13. November 2011 ob 10:02 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

3 komentarjev na “POLITIKA BREZ HRBTENICE”

#1

Če bi bila stranka DeSUS stranka upokojencev in če bi jo zaradi tega upokojenci volili, predvidevam, da bi bila to najmočnejša stranka v parlamentu. Ker pa temu ni tako, je to le še ena od strank, ki se na volitvah borijo za proračunski denar, ki jim pripada glede na uspeh na volitvah. Erjavec pa, s svojo podobo človeka iz ljudstva, s smešenjem drugih in samega sebe, ni kredibilna oseba, kateremu bi lahko ljudje zaupali in bi bil čas, da svoje mesto prepusti nekomu, ki mu bodo ljudje vsaj malo verjeli.

#2

Generalno:
Kolikor sem bil podučen o zajedalcih, med njimi ni vretenčarjev.
Politika pa je zajedalec – parazit.
Dokler bomo (bodo) izbirali med strankami se v središču ne bo nič spremenilo. :)

#3

O Mijau, skoraj, kot bi ti jaz narekovala. Tudi jaz ne vidim nič spornega v prestopih poslancev v drugo stranko. Če je bil nekdo v Drnovškovem času LDS, po razpadu se ni našel v nobeni od razpadnic in je šel v SD, po bridki izkušnji zadnjih let pa se odloča med Jankovićem in morda Hanžkom – meni je ta pot precej logična. Končno, saj ne more biti greh, če nekdo s časom postaja pametnejši, le bedaki nikoli ne priznajo, da so se zmotili.

In ja, prav imaš, Erjavec je tako dolgo igral klovna, da je postal klovn. Upokojenski stranki dela samo še škodo, mnogi zaradi njega stranke ne jemljejo več resno.

Me res prav zanima, kako bo to s številom ministrstev. Da ne bodo našli kakšnih stranskih vratec – prepolovili število ministrstev in podvojili število uslužbencev na preostalih ministrstvih. :mrgreen:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !