PRAVO, ALI PRAVICA?

Datum objave: 27.03.2011 ob 19:50
Kategorija: miks

Že dolgo me moti razkorak med tema dvema pojmoma. Videti je, da si pravni strokovnjaki prav prizadevajo s svojimi zakoni, da bi se do pravice težje prišlo.

To je tako, kot da bi zdravniki nalašč zavirali razvoj zdravil, samo da bi obdržali službe.

Najnovejši primer za to je Thalerjevo kriminalno dejanje prejemanja podkupnine, ki so mu ga dokazali s skrivaj posnetim pogovorom.

Pravni strokovnjak pa sedaj razlaga, da tak dokaz na sodišču ne velja, ker Thaler snemanje pogovora ni odobril. Ha!

Torej so v prekršku novinarji, ki niso vprašali, ali smejo pogovor snemati?!

Če bom kdaj spregledal kakšno omejitev hitrosti, pa bom prehitro vozil in me bo ujel radar, se bom poskušal braniti na ta način: nihče me ni prosil za dovoljenje, da me snema.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 27. Marec 2011 ob 19:50 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

2 komentarjev na “PRAVO, ALI PRAVICA?”

#1

Pravično pravo je kvadratura kroga, mijau. Ljudje si sicer domišljajo, da so se s pisanjem zakonov – PRAVil dvignili nad zakone džungle, a res le domišljajo.
Smisel prava naj bi bil: “zagotavljanje enakih pravic vsem ljudem v skupnosti”. Tudi v divjini ima prašiček pravico pojesti leva in šibkejši – počasnejši gepard ima pravico ujeti veliko gazelo. Samo izkoristiti jo mora, to pravico, vsak član združbe.
Nič drugače ni z našimi pravicami. Tisto snemanje z radarjem ali video nadzor v trgovinah, bankah, in ostalih “kočljivih” prostorih je lepo zapisano v zakonu in velja za vse enako. Razlike se pojavijo kasneje, v “naravnem okolju”. Levi imajo večje čekane od pujskov, nekateri gepardi hitreje tečejo, vedno pa (tudi na sodišču) v končni fazi po zakonih narave močnejši požre šibkejšega.
Poskrbi torej, da boš dovolj močan ali dovolj hiter, pa te ne bo nihče niti vprašal po izgovoru. :mrgreen:

#2

No, videti je, da vsaj novinarji ne bodo obsojeni zaradi nedovoljenega snemanja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !