RAZMENJAVA

Datum objave: 24.02.2011 ob 20:24
Kategorija: miks

Naši politiki so nam ponovno vrgli kost za glodanje. Gre za nameravano ugostitev pri nas zapornikov iz Guantanama. Naši ljudje se seveda s tem ne strinjajo, saj pravijo, da ne vedo kaj bi z njimi. Baje, da niso obsojeni, ker jim niso mogli dokazati krivde, torej jih tudi mi ne bi smeli vtakniti za rešetke. Ker imamo pri nas že 115000 brezposelnih, se kakšnih pet zraven ne bi dosti poznalo.

Nasprotnikom tega ukrepa naj pojasnim, kako zvito je to naša vlada načrtovala. Po tem pojasnilu ne bo več dosti tistih, ki se s tem ne bi strinjali. Namreč, pri nas imamo tudi nekaj takih, ki bi se jih ljudstvo rado znebilo, ampak jim krivde ne morejo dokazati.

Sedaj bomo samo napravili zamenjavo. Enega tajkuna za enega Guantanamovca.

No, koliko jih bomo dali?

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 24. Februar 2011 ob 20:24 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

11 komentarjev na “RAZMENJAVA”

#1

Jaz v glavnem dan za dnem čakam na pojasnil kaj je s temi tipi. Če niso obsojeni, zakaj ne gredo lepo domov?! Buš naj jim da malo odškodnine, enosmerno karto in črta! Mislim, res nimam pojma za kaj gre.

A če zdaj nek terorist razsuje bajto v Njujorku, potem po pomoti aretirajo mene, po petih letih potuhtajo da nisem imel nič zraven in začnejo fehtati na primer Nepal, če bi me sprejeli na hrano in stanovanje.

#2

Dare, ti si pameten človek, zato tega ne razumeš. Tudi mene moti prav ta “razlog”, zakaj jih ne spustijo domov.
Pravijo, da domov ne smejo, ker bi jih tam usmrtili. Normalni ljudje tega ne razumemo. Če niso imeli nič s tistim terorističnim dejanjem, zakaj bi jih kaznovali? Če so bili vpleteni, pa bi jih častili kot junake.

#3

Ja no, saj nekaj podobnega je padlo tudi meni na pamet. :) Se pravi ali se bojijo da jih doma čaka dachauski proces ali imajo tam čisto kakšno tretjo reč nakuhano ali pa samo izkoriščajo trenutno situacijo in tako hočejo priti do azila !??

#4

Aja, pa hvala za tisto o pameti :) !

#5

Dare, to zlahka razumem, da nočejo domov, ker so najbrž ekonomski emigranti. Ampak, zakaj za vraga bi se kdo, razen njihovih oblasti, moral ozirati na njihove želje?

#6

Ah vidva ubožčka, seveda ne zastopita.

Slovenska vlada je na zaprti seji obravnavala pereče vprašanje sprejema enega ali več zapornikov iz Guantanama. Problem je bil osvetljen in analiziran z vseh vidikov, pri čemer so bile upoštevane strateške in taktične opredelitve glede državnih interesov tako v Evropi kot globalno. Po temeljiti razpravi in pretehtanju vseh argumentov se je vlada z vso odgovornostjo izrekla za pozitivno rešitev tega vprašanja, s čemer bo Slovenija še enkrat potrdila svojo demokratično in solidarno držo v negovanju takšnih mednarodnih odbnosov, ki bodo prispevali k utrjevanju ugleda…hočeta še?

#7

Olna, ko bom kandidiral za predsednika, bi hotela biti moja gospa Dimic?

#8

Mijau, hvala za ponudbo, ampak rajši bi bila gospa Hilda. Dimicka je namreč morala (baje) plačati 1600 evrov kazni (to ni kar tako, odpovedati se je morala najmanj dvema torbicama), medtem ko je gospa H. čisto nedolžna in bo na koncu zagotovo obdržala vse premično in nepremično, javno in skrito, skratka pošteno prigarano premoženje. Pa še bosanske delavce bo tožila zaradi duševnih bolečin, ker so jo ogovarjali v javnosti, pa novinarje, ker so to objavili, pa državo zaradi blatenja dobrega imena.

No, če ti zdaj ni jasno, zakaj bom rajši gospa Hildica! (Mimogrede, malo razmisli, ali se ti izplača kandidirati za predsednika…poglej, kaj mu delajo!)

#9

Olna, politiki ne želijo na oblast, ker bi se to izplačalo. Oni samo čutijo potrebo, da v dobrobit vseh, kljub vsem žrtvam, služijo svojemu narodu.

In Simona je lepša kot Hilda.

#10

Tole zadnje pa drži kot pribito. Še posebno, če pomislim, kakšna se Hilda prikazuje svojim delavcem v hudih sanjah… :mrgreen: (približno takšna)

#11

Pa tudi takšna: :evil:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !