CEPELINI

Datum objave: 14.08.2010 ob 14:13
Kategorija: miks

Nedavna reportaža na televiziji o zračnih ladjah, ki jih je razvil grof Zeppelin, me je spomnila na to, da sem vedno občudoval te zračne ladje – balone, in se hkrati čudil, kako to, da so ljudje ta način potovanja zaradi ene same nesreče opustili.

Če bi kdo seštel vse žrtve avionskih nesreč, bi prišel do zelo velike številke, vendar pa ni videti, da bi ljudje opustili ta način transporta. Jasno je, da zračne ladje – cepelini – ne morejo konkurirati letalom v svetu biznisa zaradi hitrosti letal, zaradi devize, da je čas denar, vendar pa ostaja čedalje več zanimanja za turistična potovanja, kjer ni na prvem mestu hitrost, s katerim se pride iz kraja v kraj, ampak uživanje v ogledovanju pokrajine. Zamislimo si samo ogledovanje živali v afriških rezervatih iz takih plovil. Sedanji safariji iz avtomobilov plašijo živali, tako da jih ljudje ne morejo presenetiti ob počitku ali pri parjenju.

Oddaja je postregla s podatki, da so nekateri že prišli na isto idejo, ter jo že uresničujejo. To tudi ni edinstven primer, ko se kdo čez mnogo časa vrne h kaki ideji, ki se je sprva ponesrečila. Ugotoviti mora razloge, zakaj prvič ni uspela, izboljšati kakšne reči, vstaviti nove materiale… Pri teh novih cepelinih je najvažnejša sprememba, da so vodik zamenjali i z negorljivim helijem, da je svileno opno zamenjala plastika…

To bi lahko bil nov turistični bum. Rad bi ga učakal.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 14. Avgust 2010 ob 14:13 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

6 komentarjev na “CEPELINI”

#1

“E moj mijau”, ideja je že v redu, a samo z ekološkega vidika. Komercialno pa ne more uspeti. Iz čisto strokovno – tehničnih vzrokov.
Vzemimo safari. Vsak amaterski kamerman ali celo gledalec “takih” filmov ti bo pojasnil, da je prava perspektiva za opazovanje parjenja “naris in ne tloris”. Le kaj bi videl z vrha?? Poleg tega živali praviloma počivajo v senci dreves. (Spet nič videl.)
Za konec pa še glavno! Večina “safaristov”, vsaj meni poznanih, je uživala v bezljanju divjadi pred njimi. Saj ne more biti užitek, da se ti bojiš zverine, temveč da se ona tebe! Tak pogled ima dandanašnji povprečen obiskovalec safarija. Drugačnim praviloma manjka denarja za plačane oglede.

Mogoče se bo kmalu izplačalo uvesti redne medkrajevne potniške polete. Po izračunih naših strokovnjakov za pokojninski sistem bo delež upokojencev v kratkem dosegel tretjino prebivalstva. Penzije bodo nizke, čas pa upokojencem ne prinaša/odnaša dobička. Če bo torej vožnja s cepelinom cenejša, boš na naslednje srečanje priletel. ;)

#2

Predlagam tudi mini cepeline, ki bi nadomestili bicikle. :shock:

#3

Ha olna, prav danes mi je zabrenčalo okrog ušes vabilo na predstavitev izvirnih idej. Mislim, da je bilo na “nacionalni TV”. Prijavi se! Ta ideja biciklocepelinov bi znala priti v finale.

#4

Bin, te ni sram, s kakšnimi ljudmi se družiš? S takimi, ki jim je v užitek, da plašijo živali?!

Glede potencialnih kandidatov za turistična potovanja s cepelinom, tudi mislim, da nimaš prav. Nekaj petičnežev načrtuje celo polete v vesolje. Taki bi si lahko privoščili celo privatne dirižable, ki bi bili v hipu modni hit. Taka zračna potovanja bi bila “in”, in le redki, ki dajo kaj nase, bi se temu odrekli.

Vlaki so že doslej bolj počasni in bodo kmalu le še za muzej. Ker boš itak kmalu brez službe, raje odpri potovalno agencijo za polete s cepelinom! Prvi bodo najbolj obogateli.

#5
noah

Septembra se usedi na prvi cepelin, ki pride mimo in pridi v Izolo :lol: ostale informacije še dobiš, mogoče tudi s cepelinom :lol:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !