FANTEK ALI PUNČKA

Datum objave: 6.09.2009 ob 11:05
Kategorija: miks

V Žurnalu sem našel članek, ki govori o možnosti izbora spola otroka pred rojstvom. Torej, možno je, vendar pri nas ni dovoljeno, ker je po mnenju dr. Vlaisavljevića tako početje “neetično in vredno vsake obsodbe”. Pika. Ali še bolje klicaj! Howgh!

Zamalo se mu je zdelo svoje mnenje obrazložiti, ali pa ga novinar o tem ni upal niti vprašati.

V Ameriki se to sicer izvaja, pri nas pa temu nasprotuje “stroka”. Še dobro, da imamo v Evropi stroko, ki nam preprečuje, da bi delali tako kot bi hoteli.

In kakšno je moje mnenje? Če ne gre za ogrožanje zdravja, je treba staršem dovoliti, da ostvarijo svoje želje. Država naj služi temu, da te želje omogoči. Vzemimo primer, ko hoče imeti glava družine vsaj enega moškega potomca. Rodilo se mu je že šest hčera, ampak on vztraja, saj bo morda naslednji le sin. Tačas se pa po nepotrebnem veča vrsta na Zavodu za zaposlovanje.

Tudi midva z ženo sva kot drugega otroka želela sina, da bi tudi ona imela svojega ljubljenčka. Rodila se nama je ponovno hčerka. Niti imena nisva imela pripravljenega zanjo. Saj sva jo imela tudi rada, pa tudi ostala sva pri “enostavni reprodukciji”, a če bi bilo možno, bi imela sina.

Pa čeprav bi naju dr. Vlaisavljević obsojal.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 6. September 2009 ob 11:05 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

24 komentarjev na “FANTEK ALI PUNČKA”

#1

Stopiva samo korak naprej po tvoji poti mijau.
“Kupimo” torej lahko otroka po svojih željah. (Danes spol, jutri barva las, oči, druge lastnosti… a to je že več korakov) Kupili – plačali smo (za) “dobitev” svojega izbranega otroka. Vendar se zgodi! Dobavljeno blago ne ustreza obljubljenemu, plačanemu.
Kaj zdaj? Ga bomo reklamirali, vrnili prodajalcu? :lol:

Vem, z lahkoto boš pobijal “argumente”, a bom vseeno zapisal:

Danes “dobimo” otroke kot gobe v gozdu. Z lastnim trudom in malo sreče imamo v košari nabirek. Nekateri imajo lepe in zdrave jurčke, drugi lisičke, nekateri mešano, kakor je pač padlo, celo od polžev ogrizene in rahlo nagnite ali presušene so pogosto v košarah. Ne, nismo vedno zadovoljni z nabirkom. Niti na pamet pa nam ne pade, da bi vse skupaj vrnili v gozd, kjer smo jih nabrali.
Jutri bi jih kupili na tržnici. Seveda s težko prigaranim denarjem. Vendar bi vsebino košare lahko preverili šele po prihodu domov. Koliko bi nas bilo, ki bi bili sposobni sprejeti kupljeno vsebino z enakim odnosom kot tisto lastnoročno nabrano? Tudi kadar ni čisto po naših željah?

Zato vidiš razumem ljudi na položaju “skoraj bogov” v njihovih zadržkih! Besede uporabljene za opis vzroka zadržanosti znajo biti včasih tudi plod nekoliko nerodnega izbora.

#2

Bin, tako kot si predvidel – z lahkoto je pobiti tvoje “argumente”.

Res je, da marsikdaj kupimo neko stvar v trgovini, pa smo potem razočarani, ker ni taka, kot smo pričakovali. A kolikokrat bi bili razočarani, če bi nam trgovci poslali domov stvari, ki jih nismo mogli niti videti!

Primerjava z gobami tudi ne vzdrži. Gobe vidimo, preden jih damo v košaro. Črvivih in takih, ki jih ne poznamo, ne vzamemo, ne v gozdu, in ne na tržnici.

Tisti “bogovi” pa morajo svoje argumente pojasniti, saj niti mi, navadni smrtniki, nismo “po župi priplavali”.

#3

Čisto po naključju mi je prišel v roke :mrgreen: tisti Žurnal.

Prav nič več me ne vleče v diskusijo. Tam govorijo o otrocih, “pridobljenih” z biomedicinsko pomočjo. Hvala! Kar sva ustvarila z mojo drago, sva kar v domači delavnici. Tudi vnukinja je “napravi si sam” izvedbe. ;) :)
Torej, naj se s temi pomisleki – razmisleki ukvarja ciljna skupina. :twisted: ;)

#4

Mijau,

a veš, da poznam družino, ki je imela 6 hčera in potem je mama zanosila in rodila – fantka. Hčerke so napisale mami voščilnico: mami, čestitamo, čeprav je fantek! :D
No, pa so dobili še osmega otroka – spet punčko!

Vse dobro! :-)

#5

K temu lahko dodam samo: neodgovorno!

#6

Na spol bodočega otroka se da vplivati tudi po naravni poti. Treba je samo dobro poznati funkcioniranje konkretnega ženskega telesa in “oddelati”, ko je pravi čas.

#7

NordStar,

tudi jaz mislim, da se da malo vplivati na to, res. Samo vedno se ne izide, saj dogajanja v telesu le ni čisto predvidljiva!

Vse dobro! :-)

#8

Nordstar, ne bodi naiven! Ni ga človeka, ki bi dobro poznal funkcioniranje kateregakoli ženskega telesa.

Ana, malo se res da vplivati na spol otroka. Če želiš fantka, je verjetnost kar 50 procentna.

#9

Hi hi, Mijau!

Baje so semenčice xy bolj hitre, a manj vzdržljive! Torej šibajo, prehitijo semenčice xx in so hitro na cilju … A če tam ni jajčeca, ni nič …

Semenčice xx pa počasi in vztrajno, čisto po žensko, kaj, hodijo in hodijo …

Pomembno je, katere so TAM pravi čas!

Torej, če dobro poznata ženin ciklus in če lahko predvidita, kdaj bo ovulacija in če gresta v “polno”, bo verjetno fantek …

Pa verjemi ali ne …

Jaz sem živi dokaz, da se je dogajalo po moji znanstveni metodi! :-)

#10

Ja vidiš Mijau, kaj bi dal za te napotke pred nekaj desetletji ;)

#11

prave spermije pravi čas! ;-)

#12

V pravo tarčo :)

#14

Commonsense je malo prej napisal vic, kako se pogovarjata dva spermija na poti do cilja: Prvi vpraša “a bova že kmalu na cilju?”, drugi pa mu odgovarja: “Ne vem, zdaj sva komaj pri mandljih.”

No jaz v učinkovitost take metode ne verjamem. Najboljši čas ovulacije je tri dni in ni mogoče natančneje izmeriti tistega delčka sekunde, ko bi naj en spermij prehitel drugega.

Nekateri verjamejo, da je bolj odločilni faktor trajanje koitusa, čas orgazma, oziroma število orgazmov pri ženski. Skratka, gre za nekontrolirana naključja.

#15

nejeverni mijau! :-)

#16

Mijau, poglej, ni tako nerazumljivo. To je kot tekma. Moški so hitrejši, ženske počasnejše.
Prvi primer
Jajčece je pripravljeno na sprejem, štarter poči začetek dirke, prvi pridejo moški in rezultat – rodi se deček.
Drugi primer
Jajčece še ni pripravljeno na sprejem, štarter poči začetek dirke, prvi pridejo moški. Jajčece jih ne pusti na cilj, obležijo crknjeni. Malo kasneje prispejo tudi ženske, jajčece pa se odpre in rezultat – rodi se deklica.

#17

NordStar, napačno si obveščen. Ti si podlegel dejstvu, ja je Usain Bold hitrejši od Marlen Otey.

V resnici so spermiji z ženskim kromosomom hitrejši.

#18

Si pa trmast. No, jaz se predam, itak sem svoje “oddelal” in mi ta teorija ne koristi več :)

#19

Hi hi, fanta, tudi jaz ne načrtujem več – a če bi se le dete “zgodilo”, me ne bi motilo, če bi bilo enega ali drugega spola!

#20

Ha, ha, vsi trije ne rabimo več teh inštrukcij. Torej je bila debata le akademska. Najbrž tudi ne bo nikomur koristila.

Meni se zdi, da je najbolj pomembno to, da se lahko pravočasno ugotovi, ali je fetus zdrav, da ne bo imel dve glavi in podobno, pa da se lahko pravočasno prepreči tak porod.

#21

mijau, “da ne bo imel dve glavi in podobno,” ali me spet profociraš?

tole postaja že malce utrudljivo.

#22

Tovariš inšpektor, saj ne bom več grešil. Bom takoj popravil: da ne bo imel dveh glav. Hujši si od Toporišiča.

#23

Commonsense, če misliš na vseh blogih prežati na Mijauove sklone, bo pa utrudljivo.

#24

Nekoč smo imeli praktikanti garderobo (v porodnišnici) zraven tistih kozarcev z žabjeglavci in drugimi nepravilnimi oblikami. :-( (

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !